18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Lövöldözés volt egy brooklyni metrómegállóban, tizenhárman megsérültek

afp.com-20220412-PH-GTY-1391048827-highres
2022.04.12. 16:30

A gázálarcot és narancssárga építőipari mellényt viselő férfi a New York-i rendőrség és a bűnüldöző szervek vezető tisztviselői szerint füstgránátot dobhatott a peronra, hogy elterelje a csúcsforgalomban lévő tömeg figyelmét. A hatóságok hangsúlyozták, hogy a nyomozás előzetes fázisban tart.

A rendőrség tájékoztatása szerint a lövöldöző elmenekült a helyszínről. A körülbelül 180 centiméter magas férfi kedd reggel fél kilenc körül tüzet nyitott a Sunset Parkban lévő, a 36. utca és a 4. sugárút sarkán lévő metróállomáson. A New York-i tűzoltóság (FDNY) azt állította, hogy füst miatt érkezett hívás az állomásról, amire reagáltak, és a helyszínre érkezve több lőtt sebesültet találtak az eddigi információk szerint 

legalább tizenhárman kerültek kórházba, közülük egy ember állapota válságos.

A források szerint a sebesültek közül néhányan felugrottak egy másik szerelvényre, hogy a következő állomásra meneküljenek – írja az NBC New York.

Később rendőrségi források azt közölték, hogy a szóban forgó férfi is metrón utazott, és menet közben a kocsiban eldobott több füstbombát, majd lövöldözni kezdett. Amikor ez a szerelvény a 36. utcai állomásra ért és kinyíltak az ajtók, az utasok kimenekültek, de többen, akiket lövés ért, rögtön össze is estek. A helyszínen készült egyik fénykép tanúsága szerint emberek földön fekvő, vérző sebesülteket próbálnak ellátni.

A rendőrség figyelmeztette a lakosokat, hogy kerüljék el a környéket. Az N és R vonalon az 59. utca és az Atlantic sugárút között leállt az áramszolgáltatás, és jelentős késésekről számoltak be a B, D, F, N, Q és R vonalon. A W járatokat felfüggesztették. A rendőrség később arról adott hírt, hogy a környéken nincs aktív robbanószer. A szemtanúkat arra kérik, hogy hívják a rendőrséget.

Az oktatási minisztériumban elrendelték az érintett területen lévő helyi iskoláknál a bezárkózást. Ez azt jelenti, hogy azokban az iskolákban, ahol reggel óta folyik a tanítás, be kell zárni a bejáratokat, további utasításig a gyerekek nem hagyhatják el az épületet, csak belépni engedik egyelőre a diákokat. A nyomozást a rendőrség vezeti. Az ATF és a HSI szövetségi nyomozói szintén a helyszínen vannak.

A következő videón látszik, ahogy a metrómegállóból menekülnek:

(Borítókép: Spencer Platt / Getty Images North America / Getty Images / AFP)