18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Két orosz oligarcha is lemészárolta családját, majd végzett magával

2022.04.22. 07:34
Két orosz oligarcha is öngyilkos lett, miután lemészárolta a családját. Egyikük a Gazprombank egykori alelnöke volt; a másik oligarcha pedig Oroszország második legnagyobb földgáztermelője, a Novatek korábbi topmenedzsere. A két eset egymástól mintegy háromezer kilométerre történt.

Április 18-án Vlagyiszlav Avajev, a Gazprombank volt alelnöke a lakásban megölte feleségét és gyermekét, majd magával is végzett.

Az előzetes információk szerint Avajev megölte feleségét és lányát, majd öngyilkos lett

– mondta a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek a bűnüldöző szervek egyik illetékese. Hozzátette, hogy az ok családi konfliktus lehet.

Amint azt Julia Ivanova, a moszkvai nyomozóbizottság főbizottságának képviselője elmondta, egy rokon talált rá a holttestekre, miután a család sofőrjétől és a dajkától megtudta, hogy nem tudják őket elérni telefonon, és a lakásba sem lehet bejutni, mivel az ajtót belülről bezárták. A nyomozás a történtek különféle változatait vizsgálja. A legvalószínűbb változat szerint a férfi felesége és kiskorú lánya meggyilkolását követte el, majd öngyilkos lett.

Spanyolországban, baltával végzett családjával

A katalán rendfenntartó szervek tájékoztatása szerint három ember holttestére bukkantak kedden a Girona tartományban található Lloret de Mar falu egyik házában, de a rendfenntartók nem részletezték sem az elhunytak nevét, sem állampolgárságát.

A Telecinco szerint azonban Szergej Protoszenyát, a Novatek korábbi topmenedzserét feleségével és lányával együtt holtan találták Spanyolországban. Az első vizsgálatok erőszakos bűncselekményre utalnak, miszerint a férfi baltával ölte meg feleségét és lányát, miközben aludtak, majd felakasztotta magát a kertben.

A TASZSZ szerint Protoszenyának 400 millió eurós vagyona volt, és Franciaországban élt. A család a húsvéti ünnepekre érkezett Spanyolországba. Az orosz oligarcha fia Franciaországban maradt, ő értesítette a rendőröket, mert nem tudta elérni családját telefonon.

A katalán rendőrség sajtószolgálata nem közölte az elhunytak nevét, arra hivatkozva, hogy az esettel kapcsolatban még folyamatban van a nyomozás. Megerősítették azt is, hogy egy olyan verziót is mérlegelnek, amely szerint a férfi megölhette feleségét és lányát, majd öngyilkos lett.