18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Újabb fordulat: alibije van a Madeleine McCann-ügy gyanúsítottjának

GettyImages-76791362
2022.04.25. 06:40
Nemrég megírtuk, hogy a portugál ügyészek hivatalosan is meggyanúsították azt a pedofil férfit, akiről már évek óta feltételezték, hogy egy 4 éves brit kislány, Madeleine McCann elrablója lehetett. Most azonban újabb fordulat jött az ügyben, ugyanis többen igazolták, hogy a férfinek alibije van.

A portugál ügyészek azért gyanúsították meg most a német Christian Brücknert, mert Portugáliában ezeknél a bűncselekményeknél 15 év az elévülési idő, és a kislány 2007. május 3-án tűnt el a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából. Az elévülési idő letelte után pedig nem lehet új, az ügyben érintett személyt megnevezni.

Könnyen lehet azonban, hogy ennek ellenére mégsem a német férfi áll a 15 éves bűnügy mögött, 

ugyanis nemrég kiderült, hogy brücknernek alibije van.

A brit Channel 5 dokumentumfilmet készített a bűnügyről, és eközben a gyanúsítottat és több szemtanút is meginterjúvoltak. Így derült ki, hogy Christian Brückner nagyon alaposan igazolni tudta azt, hogy a kislány eltűnésének napjaiban hol volt és mit csinált,

ráadásul négy másik ember egymástól függetlenül is igazolta azt, hogy nem lehetett a német férfi az elkövető.

„Semmi érdekük nincs abban, hogy segítsenek rajta – sőt van olyan, aki utálja őt –, ennek ellenére igazolták azt, hogy az alibije valós” – mondta a dokumentumfilm egyik készítője a brit Daily Mirrornak.

Ahhoz persze, hogy mindez a hivatalos, Portugáliában folyó bűnügyet is befolyásolja, a szemtanúknak a portugál hatóságoknak is nyilatkozniuk kell arról, hogy tényleg alibije van a férfinak. Ha viszont ezt megteszik, akkor könnyen lehet, hogy elmarad a vádemelés és továbbra sem derül ki, hogy ki állhat Madeleine McCann eltűnése mögött.

A német rendőrség meg van győződve arról, hogy ő bűnös

A német rendőrség korábban, 2020 júniusában Madeleine McCannt halottnak nyilvánította, és azt is közölték, hogy valószínűleg Christian Brückner a felelős a kislány haláláért. A dokumentumfilm fent már idézett készítője ezzel kapcsolatban most azt mondta: szerinte a németek „rendkívül hibás”, előítéletes módon foglaltak állást ebben a kérdésben. 

Brückner egy rohadt szemét, egy gyermekmolesztaló, de nagy különbség van aközött, hogy valaki gyerekeket molesztál vagy meg is gyilkolja őket

– fogalmazott.

Mindeközben Brückner ügyvédje, Friedrich Fulscher szintén azt nyilatkozta, hogy „nem érdemes túlértékelni” azt, hogy a portugál hatóságok most meggyanúsították védencét.

A britek továbbra is eltűnt személyként tartják nyilván a kislányt, és szülei még mindig abban reménykednek, hogy életben van. Christan B. jelenleg hétéves börtönbüntetését tölti az észak-németországi Oldenburgban, miután 2019-ben elítélték egy 72 éves nő megerőszakolásáért Praia da Luzban 2005-ben, ahonnan Madeleine két évvel később tűnt el.

Ha ön jogellenes vagy kiskorúakra káros tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket, és használja a cikk végén található bejelentőfelületet!

Vészhelyzetben hívja a 112-es számon a Segélyhívót!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101 telefonszámon.

(Borítókép: Madeleine McCann. Fotó: Handout/Getty Images)