Megöltek két embert a rendőrök Párizsban

2022-04-25T022800Z 1277592283 RC20UT9FLJ4V RTRMADP 3 FRANCE-SECU
2022.04.25. 06:41
Hétfő hajnalban két embert lelőttek a párizsi rendőrök, mivel – állításuk szerint – el akarták gázolni őket. A velük lévő harmadik személyt kritikus állapotban vitték kórházba.

Az eset a francia főváros központjában, a Pont Neuf hídnál történt nem sokkal éjfél után. A Le Figaro hírlapnak egy szemtanú azt mondta, hogy az autó a Pont Neuf közelében parkolt szabálytalanul egy téren, amikor hirtelen megjelentek a rendőrök és az autóban ülőkre szegezték az automata fegyvereiket.

Akkor a sofőr rátaposott a gázpedálra, mire a rendőrök azonnal tüzet nyitottak

– számolt be a szemtanú.

Az autó három utasa közül a sofőr, valamint az anyósülésen utazó ember halt bele a lövésekbe, de a hátul ülő nő is súlyosan megsérült a karján. 

A hidat és a környékét lezárták az eset után. A helyszínre kiérkezett a francia rendőrségnek az a nyomozószerve is, amely a rendőrök által elkövetett lehetséges bűncselekményeket vizsgálja (Inspection générale de la police nationale – IGPN). Ők az ügyben érintett járőrökkel szemben

szándékos emberölés gyanúja miatt indítottak nyomozást.

Úgy tudni, hogy a lövéseket a francia rendőrség által használt Heckler & Koch G36-os gépkarabélyokkal adták le a rendőrök. Egyelőre nincs arra utaló jel, hogy az esetnek köze lenne az előző este történt elnökválasztáshoz, vagy hogy terrorcselekményről lenne szó.

(Borítókép: Rendőrök vizsgálják a párizsi Pont Neuf hídon történt lövöldözés helyszínét Franciaországban 2022. április 25-én. Fotó: REUTERS/Christian Hartmann)