Az utolsó négy bányász holttestét is kiemelték a lengyel szénbányából

2022.04.27. 11:57
Az utolsó négy bányász holttestét is kiemelték a dél-lengyelországi Jastrzebie-Zdrojban található Zofiówka szénbányából, ahol április 23-án bányaszerencsétlenség történt egy földmozgás miatt – közölte a bányát üzemeltető Jastrzebiei Széntársaság (JSW) szerdán.

A balesetben tíz vájár tűnt el, közülük hatnak a holttestét az elmúlt napokban már kiemelték ki. A többiek felkutatása nehézkesen haladt, mert a mentőcsapatoknak először ki kellett szivattyúzniuk a szerencsétlenség helyszínét elárasztó vizet − írta meg az MTI. 

Sziléziában néhány nap leforgása alatt két bányakatasztrófa történt: az elsőt április 20-án metánrobbanás okozta a Pawlowice községben található, szintén a JSW által üzemeltetett Pniówek bányában. Ott öt holttestet és sok sérültet emeltek ki. Hét ember a föld alatt rekedt. Keresésüket az újabb robbanások miatt fel kellett függeszteni, miután a mentőcsapat tagjai közül is többen megsérültek.

Az elmúlt napokban a kórházban további három vájár halt bele a sérüléseibe, így a szerencsétlenség halálos áldozatainak száma nyolcra emelkedett.