18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Sürgős ellátásra van szüksége a szexuális erőszak áldozatainak Ukrajnában

2022.04.29. 11:24
Egyre nagyobb szükség van a terhesség-megszakító gyógyszerekre Ukrajnában, miután újabb és újabb esetek bizonyítják az orosz katonák által elkövetett erőszakos szexuális cselekedeteket.

A jótékonysági szervezetek egyre jobban sürgetik az esemény utáni tabletták és az orvosi abortuszhoz szükséges gyógyszerek Ukrajnába juttatását, miután az orosz inváziót követő nemi erőszakról szóló jelentések egyre szaporodnak – számolt be a The Guardian

A Nemzetközi Tervezett Szülői Szövetség (NTSZSZ) mintegy 2880 csomag esemény utáni tablettát küldött Ukrajnába, míg több önkéntes szervezet külföldről gyűjti a gyógyszeradományokat, és szállítja azokat az ukrán kórházakba. 

Sürgős ellátásra van szüksége a szexuális erőszak áldozatainak. Ha egy nőt az eseményt követő öt napon belül megvizsgálnak, akkor a terhesség-megszakító gyógyszert automatikusan fel kell használni

– mondta Julie Taft, a szervezet munkatársa. 

Újabb és újabb bizonyítékok

Bár a sürgősségi fogamzásgátlás széles körben elérhető volt Ukrajnában, a háború tönkretette a helyi ellátási láncokat. Ugyanakkor máig nem világos, hogy a gyógyszerek címzettjei közül hányan váltak szexuális erőszak áldozataivá.

Ukrajna emberi jogi biztosa, Ljudmila Deniszova április elején azt mondta, hogy kilenc hivatalos esetről van szó, amikor orosz katonák által megerőszakolt nők teherbe estek.

Azonban ennél sokkal több nő esett szexuális erőszak áldozatául. Deniszova elmondta, hogy hivatala tudomást szerzett 25 nő esetéről, akiket egy pincében tartottak fogva és rendszeresen megerőszakoltak a Kijevtől északra fekvő Bucsában.

Korábban beszámoltak arról is, hogy a Kijevtől északra fekvő tömegsírokban talált holttestek boncolása során bizonyítékot találtak arra, hogy egyes nőket megerőszakoltak, mielőtt az orosz erők megölték őket.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport