Robbanás történt egy havannai szállodában, négyen meghaltak

2022.05.06. 19:51
Legalább négy ember meghalt, és többen megsérült abban a robbanásban, ami Kuba fővárosában, Havannában történt az egyik hotelben. Az előzetes vizsgálatok alapján a hatóságok arra gyanakodnak, hogy a robbanást gázszivárgás okozhatta.

Erős robbanást rázta meg pénteken a Havanna belvárosában lévő Saragota Hotelt. A kubai televízió beszámolója szerint négy halálos áldozata is van a történteknek, de több sérültről és eltűnt személyről is érkezett jelentés – adta hírül az MTI.

A Granma, a Kubai Kommunista Párt hivatalos lapja által közzétett felvételeken látni lehetett, hogy a szálloda legalább két emeletének oldalfalai is kirobbantak. 

Miguel Díaz-Canel kubai államfő azonban kizárta azt a lehetőséget, hogy pokolgépes merénylet történt volna, előzetes vizsgálatok alapján a hatóságok gázszivárgásra gyanakodnak.

Hírügynökségi értesülések szerint a hotel felújítási munkálatai során történt a szerencsétlenség. A szemtanúk füstről és lángokról számoltak be. A rendőrség és a mentősök jelentős létszámban vonultak ki a helyszínre, a biztonságiak pedig lezárták a környező épületeket.