Elon Musk szerint hülyeség volt letiltani a Twitterről Donald Trumpot

2022-05-03T002833Z 551065665 HP1EI5301BI7F RTRMADP 3 FASHION-MET
2022.05.11. 08:11
A Tesla tulajdonosa, Elon Musk azt ígérte, feloldja az Egyesült Államok volt elnökének, Donald Trumpnak a Twitter-tiltását, amint átvette a mikroblog-szolgáltató vezetését.

Elon Musk azt ígérte, feloldja a Twitter Donald Trumpra vonatkozó tiltását, miután teljesen átvette a közösségi média platform vezetését.

A Twitter még 2021 januárjában tiltotta ki a volt amerikai elnököt, arra hivatkozva, hogy többször megsértette a vállalat szabályait. Szerintük az exelnök bejegyzései arra ösztönözték az embereket, hogy megismételjék a 2021. január 6-án az Egyesült Államok Capitoliumában elkövetett bűncselekményeket. 

Szerintem nem volt helyes Donald Trumpot letiltani… Erkölcsileg rossz döntés volt és végletekig ostobaság 

– nyilatkozta a Tesla tulajdonosa, hozzátéve, az illegális, vagy destruktív tartalmú bejegyzéseket törölni kell, valamint láthatatlanná kell tenni, a fiókokat azonban nem szabadna végérvényesen törölni.

Musk ugyanakkor nemcsak a szabályzatot módosítaná, hanem új funkciókkal is tervezi fejleszteni a Twitter szolgáltatásait. Ezzel kapcsolatban pedig azt mondta, hogy a platform alapítója és volt vezérigazgatója, Jack Dorsey mindenben egyetért vele – írta a Guardian.

Trump inkább marad a saját közösségi oldalán

Az Egyesült Államok 45. elnöke azt nyilatkozta a Fox Newsnak, hogy ő remekül megvan saját Twitter-klón közösségi oldalán, a Truthon.

Nem megyek a Twitterre, maradok a Truthon. Ettől függetlenül remélem, hogy Elon megveszi a Twittert, mert javít rajta, ő jó ember, de én maradok a Truthon

– mondta.

Elon Musk április 4-én jelentette be hivatalosan, hogy szeretné megvásárolni a Twittert. A mikroblog-szolgáltató vezetősége pedig április 25-én elfogadta az amerikai üzletember körülbelül 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát. Ezzel a világ egyik leggazdagabb emberének kezébe került az egyik legbefolyásosabb közösségi médiaplatformokhoz tartozó cég.

(Borítókép: Elon Musk. Fotó: Andrew Kelly / Reuters)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM