Bernát, Felícia
EUR 384,12 Ft
USD 364,55 Ft
8 °C
30 °C

Találtak két majomhimlős embert, elindult a vizsgálat

2022.05.14. 15:09
A majomhimlő kezdeti tünetei közé tartozik a láz, fejfájás, izomfájdalom, hátfájás, duzzadt nyirokcsomók, hidegrázás és kimerültség.

A pár ugyanabban a háztartásban él, és nem kapcsolódik a május 7-én bejelentett korábbi, megerősített angliai esethez – közölte a brit Egészségügyi Biztonsági Ügynökség (UKHSA). Az egészségügyi tisztviselők közölték, hogy vizsgálják, hol történt az átvitel, és hogyan fertőződtek meg ezek az emberek – írja a Guardian.

A majomhimlő kezdeti tünetei közé tartozik a láz, fejfájás, izomfájdalom, hátfájás, duzzadt nyirokcsomók, hidegrázás és kimerültség.

Kiütés is kialakulhat, és az emberek általában két-négy héten belül felépülnek. A vírus főként Közép- és Nyugat-Afrika trópusi erdeiben fordul elő.

Fontos hangsúlyozni, hogy a betegség nem terjed könnyen az emberek között, és a fertőzött, tüneteket mutató személlyel való szoros, személyes érintkezés szükséges hozzá. A lakosságot érintő általános kockázat továbbra is nagyon alacsony

– mondta Dr. Colin Brown, az UKHSA klinikai és újonnan kialakuló fertőzésekért felelős igazgatója.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek