Letartóztatták Robert Fico volt igazságügyi miniszterét

2022.05.16. 21:24
Őrizetbe vette Stefan Harabínt, a szlovák legfelsőbb bíróság volt elnökét, korábbi igazságügyi minisztert a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA), amely a szélsőségek kategóriájába tartozó bűncselekmények gyanújával indított eljárást ellene – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a rendőrség közlésére hivatkozva.

A volt főbíró ellen indult eljárás részletes okairól a rendőrség az ügyben folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva nem adott tájékoztatást − írta meg az MTI. 

Stefan Harabín Robert Fico első kormányában, 2006 és 2009 között igazságügyi miniszter és miniszterelnök-helyettes volt. 

Stefan Harabín, aki korábban államfőjelöltként is indult a szlovák elnökválasztáson, a jelenlegi kormány és Zuzana Caputová államfő erőteljes kritikusaként ismert a szlovák politikában. Folyamatosan bírálta például a kormány koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseit, és bírálta Szlovákiának az orosz–ukrán konfliktus kapcsán kialakított hivatalos álláspontját, benne az Oroszország elleni szankciópolitikával.

A TASR jelentése szerint korábban több kormánypárti képviselő is feljelentést tett Harabín ellen azon kijelentései miatt, amelyeket az orosz–ukrán konfliktussal kapcsolatban fogalmazott meg.  • Tippek
  • Babaváró hitel