Számszeríjjal lövöldözött egy férfi egy német iskolában

2022.05.19. 13:28
A gyerekek elbarikádozták magukat, viszont egy iskolai alkalmazott súlyosan megsebesült az észak-németországi Bremerhavenben történt iskolai lövöldözésben.

Az észak-németországi Bremerhavenben egy iskola diákjai székekkel és asztalokkal barikádozták el magukat az osztálytermekben, amikor egy állítólag számszeríjjal felfegyverzett férfi megtámadta őket.

A bremerhaveni rendőrség szerint a fegyveres támadó reggel egy ismeretlen fegyverrel megsebesített egy nőt, aki nem diák, hanem a Lloyd Gymnasium középiskola alkalmazottja volt.

Egy diáklány hívta a rendőrséget

A rendőrség őrizetbe vette a nyílpuskás támadót, a sérültet a mentők kórházba szállították, a diákok és tanáraik pedig a tantermekben maradtak, amíg a rendőrség tovább vizsgálta az ügyet.

Egy diáklány, aki lövéseket hallott, hívta a rendőrséget. A Lloyd Gimnázium a németországi középiskola, amely a felsőoktatásra, egyetemre készíti fel a diákokat – írja a Guardian.

Általában körülbelül 700 diák tartózkodik az épületben, a helyi média azonban arról számolt be, hogy a lövöldözés napján csak mintegy 200 diák tartózkodott a Grazer Strassén található gimnáziumban, hogy megismételjék érettségi vizsgáikat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport