Öngyilkos lett egy 17 éves fiú, miután meztelen képeivel zsarolták

2022.05.22. 06:07
Szokványos internetes flörtnek indult, majd zsarolás lett belőle. Öngyilkos lett egy 17 éves kaliforniai fiú, miután azzal zsarolta egy internetes csaló, hogy nyilvánosságra hozza a meztelen képeit, és elküldi a családjának és barátainak.

Ryan Last egy februári iskolai estén kezdett el online üzengetni valakivel, akiről azt hitte, lány. A  beszélgetés gyorsan intimebbé vált, miután a magát lánynak kiadó csaló meztelen fotót küldött Ryannek, majd azt kérte cserébe, hogy a fiú is küldjön magáról – így is lett. 

Rögtön azután, hogy Ryan megosztotta a saját intim képeit vele, a kiberbűnöző 5000 dollárt követelt, és azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a képet, és elküldi Ryan családjának és barátainak. Miután a tinédzser közölte, hogy nincs ennyi pénze, az árat gyorsan 150 dollárra csökkentették.

Azonban a történet itt nem ért véget, miután Ryan kifizette a csalóknak a főiskolai megtakarításaiból az összeget, azok egyre és egyre többet követeltek. Ez nagyon nagy nyomást gyakorolt rá – mondta Pauline Stuart, a fiú anyja a CNN-nek, aki az eset előtti néhány órában még a kétségbeesés jelét se látta fián. 

Miután Stuart a történtek napján este 10-kor jó éjszakát kívánt Ryannek, elmondása szerint fiának még semmi baja nem volt. Azonban miután hajnali 2 órakor megzsarolták, olyan szorongás és szégyenérzet futott át rajta, hogy öngyilkos lett. Ryan búcsúlevelet hagyott hátra, amelyben leírta, mennyire szégyelli magát.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as vagy a 06 (80) 820-111-es telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.