18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Meghalt Molnár Beáta

2022.05.26. 06:14
Megtalálták annak a 30 éves kolozsvári doktorandusznak, egyetemi oktatónak a holttestét, aki még az előző hétvégén tűnt el. Molnár Beátát a hatóságok szerint a párja gyilkolta meg, a férfit jelenleg is körözik.

Molnár Beáta szombaton adott utoljára életjelet magáról, azt követően viszont eltűnt egy 43 éves volt egyetemi tanárral, Bóné Ferenccel,

akiről tudni lehetett, hogy két évvel ezelőtt brutálisan bántalmazta korábbi barátnőjét az utcán.

A maszol.ro szerint Bóné Ferencet tavaly tartóztatták le, miután volt élettársán kívül több másik nő is arról vallott, hogy a férfi bántalmazta őket. A kolozsvári bíróság – büntetlen előéletére való tekintettel – 90 nap közmunkára, valamint 1 év és 3 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őt, és kötelezték arra, hogy pszichológiai tanácsadáson vegyen részt. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának egykori oktatóját a botrányos ügyet követően menesztették, és óráinak egy részét épp Molnár Beáta vette át tőle doktoranduszként. 

Boné Ferenc és Molnár Beáta – mindennek ellenére – az elmúlt időszakban közel kerültek egymáshoz. Szombati eltűnése után a hozzátartozói a rendőrséghez fordultak, és a hatóságok kedden tettek közzé felhívást az eltűnéséről. Szerdán pedig Nagybáród (Borod) és Báródsomos (Cornițel) település közelében,

egy elhagyott benzinkút területén megtalálták Molnár Beáta holttestét. 

A cluj24.ro portálnak a rendőrök is megerősítették, hogy az ő holttestét találták meg. Az eddigi információk alapján arra következtetnek, hogy Molnár Beátát egy dühroham közepette gyilkolhatta meg Bóné Ferenc, majd a holttestét több szemeteszsákba csavarta, és egy félreeső helyen hagyta, mintegy 200 méterre az országúttól.

Keresik a gyilkost, aki kocsival menekült el

A rendőrség jelenleg is körözi a gyilkossággal gyanúsított Bóné Ferencet.

Közölték azt is, hogy jelenleg is vizsgálják a Kolozsvár és Nagyvárad közötti országút mentén lévő térfigyelő és biztonsági kamerák felvételeit azért, hogy kövessék az ő szürke, AR-51-LAC rendszámú Dacia Logan személygépkocsijának az útvonalát.

Az eddig elemzett köztéri kamerafelvételekből azt állapították meg, hogy az autóban – amellyel korábban kirándulni indultak Kolozsvárról a havasrekettyei vízeséshez – szombat este már csak a férfi volt látható, vagyis Molnár Beáta már akkor halott lehetett. Az autót legutóbb vasárnap 11 óra körül, a Bihar megyei Élesden látták, akkor Nagyvárad irányába tartott. 

A rendőrök még azt sem zárják ki, hogy a férfi magyarországra menekülhetett.

Sajtóhírek szerint Bóné Ferenc mobiltelefonját a lakásán tartott házkutatáson megtalálták, vagyis annak alapján nem tudják követni őt.

Sokan gyászolják a fiatal lányt 

Molnár Beáta halálhíréről értesülve több határon túli szervezet, közéleti szereplő és az ismerősei is megrökönyödésüket fejezték ki.

Órák óta megrendülten állunk Molnár Beáta tragikus halálhíre előtt

– írta a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

Felidézték, hogy Molnár Beáta a párt társadalomszervezésért felelős főosztályán volt munkatársuk, később pedig az Iskola Alapítványnál foglalkozott könyvkiadással. „Alkotó embernek ismertük őt – érzékenysége, empátiája határozta meg, munkabírása hatalmas volt. Alkoss csodákat ott fenn is, Bea!” – búcsúztatták a fiatal lányt. 

Mindeközben az Iskola Alapítvány így búcsúzott tőle:

Kedves Bea, te mindig hittél a jóban, az igazságban. Tragikus halálod bennünket sem ingathat meg ebben, bár megtörtek vagyunk és az elvesztésed miatt érzett fájdalom legyőzhetetlennek tűnik most. Pihenésed legyen csendes, emléked megőrizzük!

Kulcsár Árpád, az azonnali.hu újságírója egy hosszú, személyes hangvételű bejegyzéssel búcsúzott tőle, amelyben azt is leírta, hogy a tragédia jeleit már előre kellett volna látni. „Beszéljünk arról, hogy semmi értelme az államnak, nem tud megvédeni azoktól, akik megölnek. Beszéljünk arról, hogy nem tudott megvédeni a közösség sem, amely mindig félrenéz. A tragédiáig, aztán kicsit ránéz a tragédiára, aztán néz félre tovább. 

Beszéljünk arról, hogy nekem sem ment, hiába kérdeztem rá az elején, hogy akkor mi van Ferenccel, azt mondtad, barátkoztok. Mondtam, hogy mindenkinek jár esély, de én is söröztem Ferenccel, és azt láttam, hogy nem változik. Tudom, hogy mások is mondták, de te esélyt akartál adni, vagyis így magyaráztad

– írta.