Putyin meggyilkolt ellenségéről nevezték el Pozsonyban az orosz nagykövetség utcáját

2022.05.26. 16:54
Borisz Nyemcov azzal kritizálta a Putyin-kormányt, hogy egyre diktatórikusabb és antidemokratikusabb. A férfit 2015-ben a nyílt utcán lőtték agyon.

Csütörtökön a szlovák külügyminisztérium bejelentette, hogy Borisz Nyemcov meggyilkolt orosz ellenzéki politikusról nevezték el Pozsonyban azt az utcát, amelyben az orosz nagykövetség található. A szlovák fővárosi tanács egy hónappal Ukrajna megtámadása után döntött az utca átnevezéséről – közölte az MTI. 

Az Ukrajna elleni szégyenteljes invázió megindítása után három hónappal az orosz diplomaták mindennap kénytelenek lesznek szembenézni ennek a bátor embernek az emlékével

– mondta Martin Klus, a szlovák külügyminisztérium államtitkára.

Borisz Nyemcov a kilencvenes évek végén töltött be nagyobb politikai szerepet Oroszországban, azonban később Vlagyimir Putyin hangos bírálójává vált, egyre diktatórikusabbnak és antidemokratikusabbnak nevezte a rezsimet. 

A férfit 2015 februárjában gyilkolták meg Moszkvában, amikor a nyílt utcán hátulról agyonlőtték. Két évvel később öt csecsen születésű férfit ítéltek el a gyilkosság miatt, akik az ítélet szerint 15 millió rubelért végeztek Nyemcovval, de megbízójuk személyazonosságára nem derült fény.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport