2024. június 14. 21:00
Németország
Skócia
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Negyven percig gyilkolt a lövöldöző, mire a rendőrök közbeléptek

GettyImages-1240906959
2022.05.26. 08:46
A járókelők szólították fel a rendőröket, hogy hatoljanak be abba a texasi általános iskolába, ahol egy fegyveres ámokfutó 19 gyereket és két tanárt ölt meg − mondták el szerdán szemtanúk, miközben a nyomozók figyelték a több mint 40 percig tartó mészárlást, amely akkor ért véget. amikor a 18 éves lövöldözőt megölte egy határőrcsapat.

„Menjenek be! Menjenek már be!” − kiabáltak a rendőröknek a közelben lévők nem sokkal a támadás kezdete után – mondta el a 24 éves Juan Carranza, aki az utca túloldalán lévő háza elől látta az eseményeket, az Uvalde városában található Robb Általános Iskolával szemben. Carranza azt mondta, hogy a rendőrök nem mentek be − közölte az AP hírügynökség

Javier Cazares, akinek negyedik osztályos lánya, Jacklyn Cazares meghalt a támadásban, azt mondta, hogy az iskolához rohant, amikor meghallotta a lövöldözést, és amikor megérkezett, a rendőrök még az épület előtt gyülekeztek.

Steve McCraw, az állami közbiztonsági hatóságának igazgatója azt mondta újságíróknak, hogy 40 perc és egy óra közötti idő telt el attól a pillanattól kezdve, amikor Ramos tüzet nyitott az iskola biztonsági tisztjére.

Meg kellett várni, amíg kulccsal kinyitják az ajtót

Egy, a nyomozást ismerő rendészeti tisztviselő azt mondta, hogy a határőrség ügynökeinek gondot okozott az osztályterem ajtajának betörése, és az iskola egyik munkatársának kellett kulccsal kinyitnia a termet. 

Mint azt megírtuk, 19 diák és két tanár is meghalt egy iskolai lövöldözésben a Texas állambeli Uvalde városában helyi idő szerint kedden 12 óra előtt. A feltételezett lövöldöző, akit a 18 éves Salvador Ramosként azonosítottak, szintén meghalt. 

Texas állam kormányzójának beszámolója szerint a feltételezett elkövetőnél „kézifegyver és puska” is lehetett, amikor tüzet nyitott a San Antonio városától 85 mérföldre nyugatra található uvaldei Robb Általános Iskolában. A republikánus politikus beszámolója szerint két rendőrtisztet is meglőtt, de – mint fogalmazott – ők várhatóan életben maradnak.

(Borítókép: A biztonsági erők tagjai a texasi Uvalde város Robb Általános Iskolájánál, amelyben egy tizenéves tüzet nyitott 2022. május 24-én. Fotó: Yasin Ozturk / Anadolu Agency / Getty Images)