Kommandósok mentek ki egy érettségiző lányhoz, miután iskolai lövöldözésről viccelt

2022.05.29. 08:47
A rendőrség különleges egysége jelent meg annál a fiatal lánynál egy Nagyszombat melletti községben, aki arról posztolt a közösségi oldalán, hogy lövöldözés történt 21 halottal egy pöstyéni középiskolában.

Mária Linkesová kerületi rendőrszóvivő közölte, hogy a rendőrség különleges egysége nem akarta alábecsülni az esetet, így kiszálltak az érettségiző lány otthonához. A lány beismerte tettét, de azt mondta, csak viccnek szánta, mivel éppen ebben az iskolában készül érettségizni hétfőn − közölte a Paraméter.

A rendőrség figyelmeztette, hogy amit tett, azt bűncselekménynek is minősíthetik. Az esetről értesítették a lány iskoláját is.

A rendőrség egyúttal felhívta a kamaszok figyelmét, hogy büntetőjogilag felelősek azért, amit közösségi oldalukon közzétesznek, még ha csupán a virtuális világról is van szó, és a valóságban nem tettek semmit.

Noha ebben az esetben kiderült, hogy álhírről van szó, a lényeg, hogy olyan információról van-e szó, amely pánikot kelthet az emberekben

− jegyezte meg.

Ha a rendőrség ilyesmit veszélyesnek értékel, rémhírterjesztés ügyében eljárást indíthat, amiért már két évig terjedő szabadságvesztést is kiróhatnak.

Az eset néhány nappal azt követően történt, hogy az Egyesült Államokban, a Texas állambeli Uvalde városában található Robb Általános Iskolában 19 diák és két tanár is meghalt egy lövöldözésben.