Megtalálták a Horvátországban eltűnt gépet, mindenki meghalt

2022.05.30. 13:00
Megtalálták azt az eltűnt, Cessna 182 típusú repülőgépet, amely vasárnap, a déli órákban tűnt el a horvát légi forgalmi irányítószolgálat radarjáról. A gépen négyen utaztak.

Mintegy 400 ember kereste a nehéz időjárási körülmények ellenére azt az eltűnt gépet, amely Rakovicától északra, 700 méter magasságban eltűnt vasárnap, a déli órákban.

Damir Trut, a Horvát Köztársaság Polgári Védelmének igazgatója elmondta: sajnos beigazolódott, hogy a repülőgép lezuhant, négy utasa pedig életét vesztette. A gép roncsait egy drónnal fedezték fel, majd egy mentőcsapatot küldtek a helyszínre. A rendőrség biztosította a területet – tette hozzá a polgárvédelem igazgatója. Elmondása szerint az ügyben a rendőrség nyomozást indított.

Hozzátette: a kisrepülőgépet a Brocanska Kosa nevű hegycsúcs közelében találták meg, Rakovica és Slunj között. Mint mondta, ennek a gépnek vélhetően nincs feketedoboza, ettől függetlenül folytatódik a baleset körülményeinek feltárása.

Davor Bratic, a karlovaci rendőrkapitányság elöljárója a Nova TV horvát kereskedelmi csatornának adott interjúban vasárnap elmondta: a repülőgépet egy svájci állampolgárságú pilóta vezette. Két utas német, egy pedig horvát állampolgár. Korábban voltak olyan médiahírek is, amelyek szerint magyarok utaztak a géppel, de a külügyminisztérium ezt cáfolta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport