18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megrendezte halálát a veterán, hogy ne álljon bíróság elé szexuális zaklatásért

2022.06.04. 10:11

Az esküdtszék csütörtökön ítélte el a Mississippi állambeli Moss Pointban élő Jacob Blair Scottot. Kathy King Jackson megyei körzeti bíró 85 év börtönbüntetésre ítélte, mondván, hogy ez lényegében életfogytiglani börtönbüntetés. Emellett 10 ezer dollár pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A bizonyítékok elsöprőek. Több, mint amennyit valószínűleg valaha is láttam

– mondta Jackson bírónő.

Jacob Blair Scott nem mutatott érzelmeket, amikor az esküdtszék bűnösnek találta kilenc rendbeli szexuális erőszak ügyében, négy rendbeli bűntett a kiskorú gyermekkéjes célzatú érintése miatt és egy rendbeli bűntett a gyermek kizsákmányolása miatt.

Kitüntetéses veterán

A 45 éves Scott katonai veterán, és 2011-ben Bíborszívvel tüntették ki az iraki bevetésen szerzett sérüléseiért – közölte az amerikai rendőrbírói szolgálat, amely egyszer már a 15 legkeresettebb szökevény közé sorolta. Scottnak fel kellett volna adnia magát, hogy szembenézzen a lány bántalmazásának vádjával, de 2018 júliusában megrendezte a halálát, és egy kis csónakot hagyott ott egy fegyverrel és egy búcsúlevéllel az alabamai Orange Beachen – írja az ABC news.

A hatóságok kevés bizonyítékot találtak az öngyilkosságra, de több mint egy hétig keresték a holttestet a Mexikói-öbölben. Scottot 2020 elején fogták el egy oklahomai lakókocsiparkban, ahol egy másik személy neve alatt élt.

Legalább 30-szor bántalmazta

A tárgyaláson az áldozat sírva számolt be róla, hogy Scott legalább 30 alkalommal szexuálisan bántalmazta őt 2016-tól kezdve és 2017-ig, amikor megtudta, hogy terhes. Azt mondta, hogy megszülte a gyermeket.

Angel Myers McIlrath kerületi ügyész és Justin Lovorn helyettes kerületi ügyész felrótták Scottnak, hogy a mentális állapotára próbálta fogni a bűncselekményt, egy fiatalkorú lány megrontását, sőt az áldozatot okolta a szexuális támadásokért.

„Jó ember voltam, én nem vagyok ilyen”

Myers McIlrath kerületi ügyész elmondta, tizennyolc éves jogi pályája alatt először látott ilyen szemtelen és aljas dolgot.

Itt arról van szó, hogy egy 14 éves gyereket hibáztatnak. Az egész per arról szólt, hogy megalázták a 14 éves gyereket, akinek nem volt választása.

Az ítélethirdetés előtt Scott veterán katonaként poszttraumás stressz-szindrómáját és más rendellenességeit okolta, melyek befolyásolták mentális állapotát, amikor a bűncselekményeket elkövette. Könyörgött a bírónak, hogy nézze meg az orvosi kartonját, és azt, hogy erősen gyógyszerezett, depresszióban és párkapcsolati problémákban is szenvedett, amelyek szerinte elhomályosították az ítélőképességét.

Jó ember voltam. Én nem ilyen vagyok

– mondta Scott. McIrath Scott védekezését „üdvözlégy Mária” taktikának nevezte, hogy megpróbáljon enyhülést elérni. A bírónő az ítélethirdetés előtt azt mondta, hogy nem hisz Scottnak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport