18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Templomban és temetőben folytatódott a lövöldözéshullám, fegyveres drónokkal védenék az iskolákat

2022.06.04. 11:08
A Taser drónt fejlesztő Axon vállalat a héten azt mondta, hogy elektromos kábítófegyverekkel felfegyverzett drónok építésén dolgozik, amelyek iskolákban segítenének megelőzni a következő Uvalde, Sandy Hook vagy Columbine-ban történő eseteket. Eközben egy templomban és egy temetésen folytatódott az amerikai lövöldözések sorozata.

A vállalat, amely sokkolókat és rendőrségi testkamerákat értékesít és fejleszt, tavaly terjesztette fel egy új rendőrségi dróntermék ötletét a mesterséges intelligencia etikai bizottsága elé, amely a technológia, a rendőri munka és a magánélet védelmének elismert szakértőiből áll. Néhányan közülük fenntartásaikat fejezték ki a drónok fegyverként való bevetésével kapcsolatban.

Az Axon csütörtöki bejelentése szerint ezeket a sokkolóval felszerelt drónokat osztálytermekbe akarják elhelyezni, hogy a behatoló fegyveres mozgásképtelenné tételével megelőzzék a tömeges mészárlást.

Rick Smith, az Axon alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy a texasi Uvalde általános iskolájában történt tömeges lövöldözés után érezte úgy, hogy nyilvánosságra kell hoznia az ötletet. Úgy vélte, hogy az ötletet most kell megosztani, mert a nyilvánosság előtt beszélgetés folyik arról, hogy a rendőrség hogyan tud szembeszállni a támadókkal, és hogy az iskolák hogyan növelhetik a biztonságot.

A vállalat azon dolgozik, hogy egy sokkolóval ellátott drón egyáltalán megvalósítható ötlet-e. Az elmúlt év alatt a vállalat számítógépen generált művészeti rendereléseket készített a terméktervezés modellezésére, és egy belső tesztet végzett annak kiderítésére, hogy a Taser-sokkolókat ki lehet-e lőni egy repülő drónból – írja az apnews.

Miközben az Egyesült Államok a közelmúltban New Yorktól Texason át Oklahomáig tartó tömeges lövöldözések sorozata után keres megoldásokat az erőszak megfékezésére, a Washington Post szerint a fegyveres erőszakhullám csütörtökön közép-nyugaton folytatódott egy templomi parkolóban és egy temetésen elkövetett lövöldözésekkel, amelyekben több amerikai meghalt vagy megsebesült.

Tragédia a templom körül

Egy férfi agyonlőtt két nőt, majd a jelek szerint magával is végzett csütörtök este egy ames-i templom előtt.

A férfi a Cornerstone Church, egy Ames külvárosában lévő templom előtt ölte meg a két nőt

– közölte Nicholas Lennie, a Story megyei seriff hivatalának kapitánya. A nyomozók nem tudják az áldozatok életkorát. A lövöldöző ezután lelőtte magát, de halálát még vizsgálják. A templom a 35-ös autópálya közelében van, mintegy 48,28 kilométerre északra Des Moines-tól.

A seriff hivatala nem azonosította az áldozatokat, és nem közölt részleteket arról, hogy mi vezetett a lövöldözéshez.

Temetőben két embert agyonlőttek 

Eközben a szomszédos Wisconsin államban a rendőrség közölte, hogy csütörtökön két embert lelőttek egy Milwaukee-tól délre fekvő temetőben. A rendőrség szerint több lövést adtak le egy temetési szertartás irányába csütörtök délután.

Kristi Wilcox őrmester elmondta, hogy egy fiatalkorút elláttak és haza engedtek, egy másik személyt pedig egy milwaukee-i kórházba szállítottak. Azt nem lehetett azonnal tudni, hogy a gyanúsítottak őrizetben vannak-e.

A lövöldözés egy nappal azután történt, hogy egy tulsai orvosi rendelőben egy fegyveres megölte sebészét és három másik embert. Ez a legutóbbi az Egyesült Államokban elkövetett tömeges lövöldözések sorozatában, beleértve a texasi Uvalde-ban történt halálos iskolai lövöldözést és a New York állambeli Buffalóban egy szupermarket elleni támadást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport