Kormányzók és szenátorok a halállistán, újabb fegyveres támadás az Egyesült Államokban

2022.06.05. 08:39
Mitch McConnell amerikai szenátusi kisebbségi vezető, Gretchen Whitmer michigani kormányzó és Tony Evers wisconsini kormányzó neve szerepelt azon a listán, amelyet egy nyugalmazott wisconsini bíró lelövésével vádolt férfi vezetett.

Mitch McConnell és a két kormányzó, Gretchen Whitmer és Tony Evers neve is felkerült a wisconsini merénylő halállistájára, aki a vád szerint lelőtt egy wisconsini bírót, aki belehalt a támadásba.

Tegnap a bűnüldöző hatóságok értesítették hivatalunkat arról, hogy Whitmer kormányzó neve megjelent a wisconsini fegyveres listáján

– közölte Whitmer szóvivője.

A wisconsini igazságügyi minisztérium közölte, hogy a 68 éves John Roemer nyugalmazott bírót pénteken holtan találták otthonában, miután a helyi seriff hivatalához bejelentés érkezett egy fegyveres személyről és két lövés leadásáról New Lisbon település egyik lakóházából.

A hivatal célzott támadásnak nevezte a bíró megölését. Az 56 éves Douglas Uhde-t Roemer házának pincéjében találták meg, nyilvánvalóan önkezűleg okozott lőtt sebbel. A gyanúsítottat kórházba szállították, a helyszínen pedig egy lőfegyvert találtak. A vádlott fegyveres férfi listát vezetett, amelyen McConnell és Evers is szerepel.

A fegyvertartás következményei

Ez az incidens volt az Egyesült Államokban a fegyveres erőszak legutóbbi nagy visszhangot kiváltó esete, miután az elmúlt hetekben egy New York-i élelmiszerboltban, egy texasi általános iskolában és egy oklahomai egészségügyi épületben több tucat halottat követelő tömeges lövöldözés történt. A biztonságosabb fegyvertartásért küzdő aktivisták azt sürgetik, hogy az amerikai kormány hozzon szigorúbb intézkedéseket a fegyveres erőszak megfékezésére.

A wisconsini igazságügyi minisztérium közölte, hogy a vádlott Douglas Uhde továbbra is kritikus állapotban van egy egészségügyi intézményben – írja a US News.

Ez célzott cselekménynek tűnik, és úgy tűnik, hogy a gyanúsítottnak más célpontjai is voltak. Úgy tűnik, hogy az igazságszolgáltatási rendszerrel volt gondja

– mondta Josh Kaul wisconsini államügyész.

Áprilisban egy szövetségi esküdtszék felmentett két férfit a Whitmer 2020-as elrablására irányuló összeesküvés vádja alól, és holtpontra jutott két másik férfi esetében ugyanezen vádakkal kapcsolatban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport