Rendőrök hagytak vízbe fulladni egy férfit

2022.06.06. 11:03
Megfulladt egy férfi egy arizonai tóban, miközben a rendőrök a feleségével együtt igazoltatni próbálták. A tisztek testkamerájának felvételéből kiderült, hogy figyelmen kívül hagyták a fuldokló segélykéréseit.

A helyi média beszámolója szerint május 28-án a tempe-i Elmore gyalogoshíd közelében vita alakult ki egy házaspár két tagja között. A rendőrök kérdésére a 34 éves Sean Bickings és élettársa tagadta, hogy bármiféle fizikai bántalmazás történt volna. De amikor a hatóság megpróbálta leellenőrizni, hogy van-e érvényben lévő elfogatóparancs ellenük, Sean Bickings átmászott egy négyméteres kerítésen, és vízbe ugrott.

Elmegyek úszni. Szabadon mehetek, igaz? 

– mondta a videóban a férfi, majd belevetette magát a tóba. A felvételen hallható, ahogy az egyik rendőr azt kérdezi a másiktól, hogy szerinte meddig úszik. Azonban ennél többet nem lehet látni, ugyanis a tempe-i rendőrség nem tette közzé a teljes videót. Helyette a felvétel átiratát közölték.

Az átiratból sok dolog kiderül

Az átirat szerint a férfi jelezte a tiszteknek, hogy megfullad, akik erre azt mondták, ússzon vissza a hídhoz, és kapaszkodjon meg benne. Eközben Sean Bickings felesége könyörgött a hatóságoknak, hogy segítsenek a férjének, mire az egyik rendőr megfenyegette, hogy beülteti a rendőrautóba, ha nem nyugszik meg. 

Amikor az egyik tiszt megpróbált egy csónakot szerezni, hogy kimentse a fuldokló férfit, már késő volt. A férfi elsüllyedt a vízben, és megfulladt. Holttestét órákkal később találták csak meg a tóban. 

A New York Post azt írja, az esetkor intézkedő rendőröket fizetett szabadságra küldték. Azt, hogy mi történt pontosan, a scottsdale-i rendőrség közbiztonsági osztály vizsgálja.