Késelés a PKN Orlen lengyel vállalat Polckban üzemelő olajfinomítójánál

2022.06.07. 13:35
A korábban pszichiátriai kezelés alatt álló támadó azt állította, tiltakozásának akart hangot adni a PKN Orlen és a Lotos állami olajvállalat tervezett finomítója ellen. A tervezett beruházás komoly politikai vitákat robbantott ki az egész országban. Az ügyben Jacek Sasin lengyel kormányfőhelyettes is megszólalt.

A támadó – egy 41 éves plocki lakos – az üzem egyik biztonsági őrét támadta meg a bejáratnál, ezzel súlyos sebesülést okozva neki. Az őrt kórházba szállították, állapota stabil – jelentette be a TVP Info közszolgálati hírtelevízió.

A többi biztonsági őr elfogta a támadót, és azonnal átadta a rendőrségnek. A helyszínen ügyészségi és rendőrségi vizsgálat folyik, de átkutatják az őrizetbe vett elkövető lakását is. A plocki ügyészség szóvivője közölte: a férfi a támadáskor titkosszolgálati tisztviselőnek mondta magát, és azt állította, hogy szolgálati parancsot teljesít.

A szóvivő arról is beszámolt, hogy az elkövető autójában játék fegyvert és hanggránátokat találtak. A támadót korábban pszichiátrián kezelték. Jacek Sasin lengyel kormányfőhelyettes, kincstárügyi miniszter kedd délelőtt a kelet-lengyelországi Lublinban a Három Tenger Kezdeményezés Önkormányzatainak második kongresszusán a TVP Infónak azt mondta: lehet a támadás motivációja az is, hogy az ellenzék „folyamatos gyűlöletbeszédet” folytat a kormány ellen.

„Térjetek észhez, ne terjesszétek a közvéleményben az Orlen és a Lotos fúziójáról szóló hamis információkat” – szólította fel Sasin az ellenzéki politikusokat. Ezzel arra utalt, hogy több ellenzéki politikus gazdasági és energiabiztonsági érvekre is hivatkozva bírálja a PKN Orlen állami üzemanyag- és energiaszolgáltató nagyvállalat és a Lotos fúzióját.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport