Balesetben meghalt az „orosz Facebook” két vezetője

GettyImages-486233585
2022.06.07. 17:59
Balesetben meghalt az „orosz Facebooként” is ismert VKtontakte (VK) közösségi platform két vezetője, Vlagyimir Gabrieljan és Szergej Merzjakov.

A RIA Novosztyi hírügynökség szerint Gabrieljan a VK vezérigazgató-helyettese, Merzjakov pedig a beszerzési részleg igazgatója volt. A halálhírt a VK is megerősítette.

Közleményük szerint a cég vezetői egy túrán vettek részt az Oroszország északi részén található Nyenyecföldön. Egy-egy kétéltű járművet vezetve akartak átkelni a Fehér-tenger partjai közelében egy folyón, amikor a jármű felborult, és elsodorta őket a víz. 

A balesetkor a járművekben ült Gabrieljan felesége, valamint egy barátjuk, Szergej Olszevics is, ők viszont még idejében kiugrottak a járművekből és a partra menekültek, így túlélték a balesetet. Később a helyiektől kértek segítséget a két eltűnt férfi kereséséhez, de már csak a holttesteikre bukkantak rá többórás keresés után. A megtalált holttestekről egy kikockázott videó is készült, ennek megtekintését csak saját felelősségre ajánljuk.

Egy orosz Telegram-csatorna, a Baza az esettel összefüggésben közzétett egy hangfelvételt is, amelyen az hallatszik, hogy Gabrieljan rádióüzenetben azt mondta a másik kétéltűben ülő társának, hogy a folyó „veszélyesnek” tűnik ugyan, de szerinte ennek ellenére sem lesz gond az átkeléssel.

Rejtélyes halálesetek az orosz vezetők közt

A háború kezdete óta az orosz üzleti világ számos vezetője halt meg gyanús körülmények közt. A rejtélyes eseteket ebben a korábbi cikkünkben gyűjtöttük össze.

(Borítókép:  Chris Ratcliffe / Bloomberg / Getty Images)