Lezuhant egy helikopter Amerikában, legalább négy ember meghalt

2022.06.09. 18:02
Lezuhant az amerikai tengerészgyalogság egyik speciális helikoptere. Az MV-22B Osprey típusú konvertiplán Kalifornia déli részén csapódott földbe, a balesetben négy katona életét vesztette, ötödik társuk sorsáról nem tudni – közölte csütörtökön a CBS News hírtelevízió.

A baleset helyi idő szerint szerdán történt a kaliforniai Glamis térségében a mexikói határ mellett, jelentette be Mason Englehart, az amerikai tengerészgyalogság szóvivője.

Egyelőre nem tudni, milyen jellegű bevetésen vettek részt a katonák. A helikopter és a légcsavaros repülőgép tulajdonságait ötvöző gép a Glamistól 225 kilométerre nyugatra található Camp Pendleton tengerészgyalogsági bázison állomásozott. Osprey típusú konvertiplánok a múltban többször is szenvedtek balesetet, a Los Angeles Times mostani balesetet megelőző összesítése szerint 46 ember halálát okozva, írja az MTI.

A közösségi médiában megjelent bejegyzések és a mentőegységek korai rádióforgalmában felbukkant információkkal szemben a gép fedélzetén nem voltak radioaktív anyagok

– jelezte Sarah Marshall, a tengerészgyalogság egyik szóvivője a Los Angeles Timesnak nyilatkozva.