Fenyőerdők égnek Dél-Franciaországban, több száz tűzoltó küzd a lángokkal

2022.06.11. 20:54
Több száz tűzoltó küzd az erdőtüzekkel Dél-Franciaországban, miután a 30 Celsius-foknál melegebb hőmérséklet, a szárazság, valamint a viharos szél hatására lángra lobbant több erdő is. A tüzek sem emberéletet nem követeltek, sem az épületekben nem tettek kárt.

A spanyol határ mellett fekvő Narbonne közelében mintegy 300 tűzoltó több tucat fecskendős autóval, valamint vízszállító repülőgépek és helikopterek bevetésével egészen szombat hajnalig igyekezett megfékezni a lángokat, amelyek mintegy 100-120 hektárnyi fenyőerdőt emésztettek fel a helyi prefektúra tájékoztatása szerint.

A tüzek sem emberéletet nem követeltek, sem az épületekben nem tettek kárt.

A Côte d’Azur (Azúrpart) közelében szombaton a parfümiparáról ismert Grasse kisváros mögötti hegyes-dombos vidéken lobbantak lángra a fenyőfák. Az itteni tűzoltó-alakulat tájékoztatása szerint mintegy 150 tűzoltó harcolt a lángokkal a nehezen megközelíthető dimbes-dombos terepen.

Délutánra várták a repülőgépek megérkezését a tűzoltáshoz, mivel a lángok folyamatosan terjedtek tovább az igen gyúlékony, gyantás, tobozos, száraz tűlevelekkel teli fenyőerdőben, jelentette a Nice-Matin (Nizzai Reggel) című helyi lap.

A tűzoltóegységeknek végül sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok átterjedjenek a lakóházakra és egy parfümkészítő üzemre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport