Meghalt a német egyetemen megkéselt tanárnő

2022.06.12. 18:11
Meghalt a németországi egyetemen történt késelés egyik áldozata. A feltehetően pszichés beteg elkövető június 10-én késsel megsebesített négy embert a Hamm-Lippstadti Egyetem hammi campusán. A felsőoktatási intézmény közleménye szerint a 30 éves tanárnő belehalt a sérüléseibe.

Belehalt sérüléseibe a németországi Hamm város egyetemén történt késelés egyik áldozata – közölte a felsőoktatási intézmény vasárnap. A tájékoztatás szerint a 30 éves tanárnőt az ámokfutást követően mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, de az életmentő műtét ellenére szombaton meghalt.

Június 10-én egy feltehetően pszichés beteg, 34 éves elkövető többekre rátámadt, és késsel megsebesített négy embert a Hamm-Lippstadti Egyetem hammi campusán. A tettest a hallgatók fogták le, míg a helyszínre nagy erőkkel kiérkező rendőrség őrizetbe tudta venni.

Az elkövetőt időközben egy pszichiátriai klinikára utalták be.

A rendőrség egy pszichiátriai szakvélemény alapján abból indul ki, hogy a tettes az elkövetés idején beszámíthatatlan volt, vagy korlátozottan beszámítható állapotban cselekedett. A férfinak az ügyészség szerint üldözési mániája és beteges látomásai vannak.

Henner Kruse illetékes ügyvéd közölte, a tettes azt képzelte, hogy az általa megtámadott emberek egy olyan csoporthoz tartoznak, amely az életére tör. Két nappal korábban a férfi öngyilkosságot is megkísérelt, és ezért egy pszichiátriai klinikán is kezelték, amelyet péntek délben, ámokfutása előtt hagyott el.

Thomas Kubera hammi rendőrfőnök elmondta, hogy a férfi nem büntetett előéletű, de ismert volt a hatóságok előtt, mert április elején feljelentést tett, amiért úgy érezte, követik. A férfi akkor nyílt volt a pszichés betegségével kapcsolatban. A rendőrség akkor egy úgynevezett kockázati értékelést is elvégzett, de kizárta, hogy a férfi önagának vagy másoknak ártani tudna – számolt be az MTI.