A hamis profilok miatt visszaléphet Elon Musk a Twitter megvásárlásától

2022.06.14. 10:48
A csütörtöki alkalom lesz az első, amikor Elon Musk leül tárgyalni a Twitter alkalmazottaival. A megbeszélés témája a hamis Twitter-fiókok aránya lesz, ám egyes elemzők szerint Musk csak az árat akarja lejjebb faragni.

Elon Musk közölte, hogy akár vissza is léphet a Twitter felvásárlásától, amennyiben nem kap hiteles tájékoztatást a hamis profilok arányáról a cég dolgozóitól. Egyes elemzők szerint azonban Musk csak a vételi árat szeretné lejjebb tornászni, ugyanis a tőzsdén már jócskán veszített értékéből a cég ahhoz képest, mint amikor ajánlatot tett rá. 

Korábban az Index is beszámolt róla, hogy Elon Musk elrendelte a Twitter megvásárlásának leállítását. A világ egyik leggazdagabb embereként számontartott milliárdos áprilisban jelentette be, hogy megvásárolná a platformot.

Musk májusban úgy nyilatkozott, hogy azért szünetelteti a 44 millió dolláros üzletet, mert további megerősítést vár a Twitter vezetőségétől azzal kapcsolatban, hogy valóban 5 százalék alatt van-e a hamis Twitter-profilok aránya – írja a Euronews.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM