Törölték a katonai bevetést egy kiszivárgott szexvideó miatt

2022.06.18. 11:51
Egy boszniai és koszovói brit katonai bevetést töröltek egy videófelvétel megjelenése miatt, mert azon látható, hogy az ejtőernyősök orgiában vettek részt egy katonai bázison.

Az ejtőernyős katonák orgiás videója miatt törölték a balkáni ejtőernyős bevetést. A szeptemberben kezdődő balkáni országokba tervezett bevetésre mintegy 300 katonatisztet vezényeltek volna, mielőtt a felvétel kiszivárgott, amelyről kiderült, hogy „konszenzusos”, tehát minden résztvevő beleegyezésével készült.

Szégyenletesnek tartják a botrányos szexvideót

A vezérkari főnök eldöntötte, hogy az ejtőernyős zászlóaljat leveszi a nyári koszovói bevetésre vonatkozó névsorból. A döntését a Swift Response gyakorlaton és a Merville laktanyában nemrégiben történt fegyelmi incidensekre alapozták, ez utóbbi az elmúlt hetekben került a nyilvánosságra.

Nyolc ejtőernyős ellen rendőrségi vizsgálat indult, miután lefilmezték őket, amint egy civil nővel orgiát tartottak.

A videón látható szexuális jelenetekről megállapították, hogy az beleegyezésen alapuló volt, és a királyi katonai rendőrség megállapította, hogy nem történt bűncselekmény. Ugyanakkor Patrick Sanders vezérkari főnök azt mondta, hogy ez „elfogadhatatlan, káros, rontja a hadsereg hírnevét és a nők becsmérléseként is értelmezhető” – írja a Sky News.

A hónap elején a fegyveres erők minisztere bocsánatkérésre kényszerült az orgiás videófelvétel miatt. James Heappey azt mondta, hogy „sajnálja és zavarban van”, és elítélte a „szégyenletes” videót.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport