Kábítószer-ellenes ügyész meggyilkolásáért 23 évre ítélték a bűnbandát

2022.06.18. 08:42
Egyenként huszonhárom év és hat hónap börtönbüntetést szabott ki egy kolumbiai bíróság pénteken arra a négy vádlottra, akik beismerték, hogy részt vettek Marcelo Pecci paraguayi kábítószer-ellenes ügyész májusi meggyilkolásában.

A 45 éves Peccit, aki munkája során a szervezett bűnözéssel és kábítószer-kereskedelemmel foglalkozott, május 10-én lőtték agyon egy kolumbiai tengerparton, a Cartagenához közeli Barú szigetén, ahol épp nászútját töltötte várandós feleségével.

A kolumbiai hatóságok szerint a Primeiro Comando Capital (PCC) nevű brazil bűnszövetkezet szervezte meg a gyilkosságot. A megrendelők 500 ezer dollárt fizettek a paraguayi ügyész megöléséért. Eredetileg mind a négy gyanúsítottat 47-47 évre ítélték volna, de végül vádalku keretében a büntetésük mértékét felére csökkentették.

Pecci több nagy horderejű ügyet vizsgált Paraguayban, köztük egy januári koncerten történt lövöldözést, ahol egy feltételezett kábítószer-kereskedő és egy focista felesége meghalt.

Paraguay Dél-Amerika legnagyobb marihuánatermesztője,

illetve kokainból is esetenként többtonnás szállítmányok érkeznek az országból Európába. A tavaly februárban a hamburgi kikötőben lefoglalt rekordmennyiségű – nagyjából 16 tonnányi – kokaint tartalmazó konténereket Paraguayból indították útnak Németország felé – írja az MTI.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport