Börtön jár az egyéjszakás kalandokért a labdarúgó-világbajnokságon

K EPA20191216132
2022.06.19. 13:34

A novemberben kezdődő világbajnokságon hivatalosan is tiltják a részeges együttléteket, a FIFA katari illetékesei pedig arra figyelmeztetnek, hogy „nem lesz kivétel” a büntetések kiosztásában.

A brit bűnüldöző szervek egyre nyugtalanabbak amiatt, hogy a brit szurkolók kénytelenek lesznek súlyos büntetésekkel szembesülni, ha a mérkőzéseken és közvetlenül utána olyat tesznek, ami nem felel meg a katari rendfenntartóknak.

Egy rendőrségi forrás szerint a szex nagyon is tiltott dolog, kivéve, ha férj és feleség csapatként érkezik. 

Katarban illegális a házasságon kívüli szex

Ezen a tornán biztosan nem lesznek egyéjszakás kalandok – írja a Daily Star. Mindenkinek észnél kell lennie, hacsak nem akarja megkockáztatni, hogy börtönbe kerüljön. Lényegében az idei világbajnokságon először van érvényben szextilalom.

A házasságon kívüli szex és a homoszexualitás illegális Katarban, mindegyikért akár hét évig terjedő börtönbüntetés is kiszabható.

A FIFA azt mondta, hogy a tornán „mindenkit szívesen látnak”, de egyre nagyobb az aggodalom, hogy ez nem így van. Már most is vannak olyan jelentések, amelyek szerint a különböző vezetéknevű szurkolókat megakadályozzák abban, hogy szállodai szobát foglaljanak, és azt megosszák egymással. A meccsek utáni italozás és bulizás kultúrája, ami a legtöbb helyen normális, a versenyen szigorúan tilos.

Nasszer al-Kater, a 2022-es katari FIFA-világbajnokság főszervezője elmondta,

minden egyes szurkoló biztonsága a legfontosabb számunkra, de a nyilvános érzelemnyilvánítások elítélendők, ez nem része a kultúránknak, és ez mindenkire vonatkozik.

A 2022-es világbajnokság lebonyolításáért felelős katari legfelsőbb bizottság is figyelmeztetett a szigorú törvényekre. Közölte, hogy Katar egy konzervatív ország, és szexuális irányultságtól függetlenül elítélendő a nyilvános szeretetnyilvánítás.

Fontolgatják a szivárványos zászlók betiltását

Manszúr Al Anszari, a Katari Labdarúgó-szövetség főtitkára azt mondta, hogy még a szivárványos zászlók betiltását is fontolgatják a mérkőzéseken.

Ha demonstrálni akarja a véleményét az LMBTQ+-ról, akkor demonstrálja azt egy olyan társadalomban, ahol ezt elfogadják

– mondta a főtitkár. A házasságon kívüli flörtök törvénybe ütköznek a szigorú közel-keleti országban, és a szabályokat szigorúan be is fogják tartatni – mondták a katari világbajnokság főnökei.

(Borítókép: A dohai al-Dzsanub Stadion, a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság nyolc arénájának egyike 2019. december 16-án. Fotó: Ali Haider / MTI / EPA)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport