Az üzemanyaghiány miatt tüntettek, tüzet nyitottak a katonák Srí Lankán

2022.06.19. 11:59
Hét ember megsebesült a benzinhiány miatt bevezetett kormányintézkedések elleni tüntetés közben, miután Srí Lanka hatósága tüzet nyitott a civilekre a benzinkúton.

A kormány kéthetes iskolai leállást hirdetett az üzemanyag takarékossága érdekében. A katonák tüzet nyitottak, hogy megfékezzék a zavargásokat egy üzemanyagtöltő-állomáson, mivel a gazdasági kátyúba jutott országban példátlanul hosszú sorok alakultak ki a benzinért és a gázolajért.

A katonák szombat este tüzet nyitottak a Colombótól 365 kilométerre északra fekvő Visuvamaduban, amikor az őrhelyüket kövekkel dobálták meg – közölte Nilantha Premaratne, a hadsereg szóvivője.

„Egy 20-30 fős csoport köveket dobált és megrongált egy katonai teherautót” – mondta a szóvivő.

Kifogyott a benzin, kitört a káosz

A rendőrség szerint négy civil és három katona megsebesült, amikor a hadsereg először nyitott tüzet a súlyosbodó gazdasági válság miatti tüntetések megfékezésére.

Amikor a kútból kifogyott a benzin, az autósok tiltakozni kezdtek, és a helyzet a katonákkal való összecsapássá fajult

– közölte a rendőrség a Guardian szerint.

 

Srí Lanka függetlensége óta a legsúlyosabb gazdasági válsággal küzd, mivel az ország nem tud dollárt szerezni az alapvető élelmiszerek, üzemanyagok és gyógyszerek behozatalára. A 22 milliós ország lakossága akut hiányt szenved, és hosszú sorok kígyóznak a szűkös ellátmányokért, miközben Gotabaya Rajapaksa elnök hónapok óta ellenáll a felszólításoknak, hogy mondjon le.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport