Vízipisztollyal lövöldözött, agyonverték az iskola parkolójában

2022.06.19. 18:27
Agyonvertek egy 17 éves fiút, Ethan Liminget Ohio államban, Akron városában az amerikai kosárlabdasztár, LeBron James által alapított középiskola mellett.

Ethan Liminget a Promise School parkolójában június 2-án éjjel verték halálra. A gyilkosság gyanújával három férfit vettek őrizetbe, akik az után kerültek konfliktusba az áldozattal, hogy Liming egy vízipisztollyal az iskola udvarán tartózkodókra lövöldözött – írja a New York Post.

A fiú valószínűleg véletlenül találta el a szomszédjukban kosárlabdázó társaságot. Amikor a fiú barátja felhívta a vészhelyzeti segélyvonalat azzal, hogy a kosárlabdázó társaság kiütötte a barátjukat, aki emiatt elájult, a háttérben hallatszik az egyik támadó hangja: „Hé, ember, sajnáljuk, ember. Nem gondoltuk komolyan.”

A gyilkossággal gyanúsított három férfi, a 21 éves Donovon Jones, a 20 éves DeShawn Stafford Jr. és a 19 éves Tyler Stafford is ártatlannak vallotta magát; jelenleg őrizetben vannak, egymillió dolláros óvadék ellenében.

Az eddigi információk alapján Liming és három barátja a kosárlabdapálya parkolójában tartózkodott éjszaka, amikor játszani kezdtek a SplatRBall nevű, a valódi automata fegyverekhez szinte megszólalásig hasonló vízipisztolyokkal. A pisztolyok vízgyöngyöket lőnek ki, amelyek célba éréskor szétrobbannak. 

A balhé akkor tört ki, amikor a vízipisztolyozó társaság rálőtt a szomszédos pályán éppen kosárlabdázó, szintén négyfős társaságra, valószínűleg véletlenül. 

A támadók a verekedést követően ellopták az ájult Liming autóját, de csak a parkoló másik végéig hajtottak vele. Ezután menekültek el a helyszínről.

A négyből két gyanúsított ügyvédje egyébként azzal védekezett, hogy ügyfelei valódi automata fegyvereknek hitték a vízipisztolyokat, ezért alakult ki a konfliktus.