Zavarta a férfit, hogy várandósságáról faggatták a véradáson

2022.06.22. 15:16
Nem engedték meg egy 66 éves férfinak, hogy vért adjon, mert nem akarta bevallani, hogy várandós-e.

Leslie Sinclair saját bevallása szerint már lassan ötven éve ad vért, a legutóbbi alkalommal azonban szokatlan helyzettel szembesült. Ugyanis amikor kitöltették vele azt a kérdőívet, amit ilyenkor ki szokás töltetni a véradókkal, egy szokatlan dolgot is megkérdeztek tőle: 

várandós vagy az volt-e az utóbbi hat hónapban? 

Erre a kérdésre az illető némi éllel azt válaszolta, hogy szerinte egy 66 éves férfi esetében maga a kérdés sem releváns, ezért nem fog erre választ adni. A véradáson dolgozó személyzet azonban nem fogadta ezt el, és a válaszadás megtagadása miatt végül nem engedték meg, hogy vért adjon.

Leslie Sinclair azt mondta: dühös amiatt, hogy rászoruló emberekkel szúrtak ki azáltal, hogy nem engedték meg neki a véradást. Marc Turner, a skót véradószolgálat (SNBTS) igazgatója viszont úgy reagált: a kérdés valóban csak akkor releváns, ha az illető nőnek születik, de ezt a véradásoknál dolgozó személyzet a mostani társadalmi változások után nem tudja száz százalékban megállapítani valakiről, ezért minden donornak ugyanazokat a kérdéseket teszik fel.   • Tippek
  • Bankszámla