Bulizni ment a japán férfi, reggelre félmillió ember adatai vesztek el

2022.06.24. 17:51
Egy negyvenes éveiben járó japán férfi kedd este félmillió ember adatait tartalmazó USB-memóriakártyát veszített el, miután egy barátjával egész éjszaka ittak és buliztak.

Egy nehéz és fárasztó munkanap után sokan döntenek úgy, hogy levezetésként legurítanak egy-két pohárral kedvenc italukból, hogy egy kicsit lelazuljanak, és enyhítsék az összegyűlt feszültséget. Ezzel önmagában nem is lenne semmi baj, de amikor valaki ilyen fontos információk birtokában áll, mint ez a japán férfi, akkor kezd bajossá válni a történet.

A férfi ugyanis egy közel félmillió ember adatait tartalmazó USB-kártyát vesztett el az átmulatott éjszakán.

Kedd este, mielőtt találkozott volna barátjával, az egész város adatait átmásolta a meghajtóra, amit a táskájában süllyesztett el, és így indult neki az éjszakának. A mértéket nem ismerő férfi több óra italozás után ájultan hevert el Amagasaki városának egyik utcáján. Másnap hazaékezését követően nemcsak a kínzó másnaposság miatt fájhatott a feje, hanem mert a táskáját – és a benne lévő USB-memóriakártya – elvesztette.

Az NHK japán műsorszolgáltató jelentése szerint a negyvenes éveiben járó férfi egy olyan cégnél dolgozik, amelynek feladata az adómentes háztartások ellátása. A város illetékesei szerint a memóriakártyán a város összes lakosának neve, születési dátuma és címe szerepelt. Ezenkívül érzékenyebb információkat is tartalmazott, beleértve az adózási adatokat, a bankszámlaszámokat és a társadalombiztosításban részesülő családokra vonatkozó információkat –  értesült  a BBC.

A férfi szerencséjére a város illetékesei elmondták, hogy a meghajtón lévő adatok titkosítottak, és jelszóval vannak védve, és egyelőre semmi jele annak, hogy valaki megpróbált volna hozzáférni az információkhoz.  • Hírek