Orosz rakéta csapódott a civilektől hemzsegő bevásárlóközpontba

2022.06.27. 17:29
Legalább 11 ember meghalt, és 58 megsebesültek egy közép-ukrajnai bevásárlóközpontot ért orosz rakétacsapásban hétfőn – közölte egy magas rangú tisztviselő.

Kijlo Timosenko, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalának helyettes vezetője elmondta, hogy a sebesültek közül kilencnek súlyos az állapota – írja az Independent. Az orosz hadsereg a Kremencsuk városában található bevásárlóközpontra mért csapást. A hírek szerint több mint 1000 civil tartózkodott az épületen belül a robbanás pillanatában.

Az orosz megszállók rakétacsapásokat mértek egy bevásárlóközpontra, amelyben több mint 1000 civil tartózkodott. A bevásárlóközpont lángokban áll. A mentők oltják a tüzet. Az áldozatok számát jelenleg megtippelni is lehetetlen

– közölte Zelenszkij elnök a Telegramban.

Az Ukrinform szerint az elnök hangsúlyozta, hogy a létesítmény nem jelent veszélyt az orosz hadseregre, katonai szempontból egyáltalán nincs jelentősége, ezért sem érti, miért kellett lebombázni. Az orosz fél egyelőre nem fűzött kommentárt a történtekhez.

Oliver Carroll, az Economist tudósítója „horrorisztikus jelenetekről” számolt be egy szemtanúra hivatkozva, aki szerint emberek voltak az épületben, és a falak kezdenek beomlani – írja a Guardian.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök főtanácsadója a Twitteren arról írt, hogy az oroszok szándékosan támadták a bevásárlóközpontot. Posztja végén a politikus terrorista államnak nevezte Oroszországot.

Már legalább 11 ember meghalt a támadásban

A hatóságok jelentése szerint legalább 11 ember meghalt Kremencsukban, ám ez a szám tovább emelkedhet.

Az orosz rakétacsapás, amely egy zsúfolt bevásárlóközpontot ért el a közép-ukrajnai Kremencsuk városában, legalább 11 embert ölt meg és 58-at megsebesített – közölte Kijlo Timosenko, aki szerint a mentőakció zajlik, és kilenc sérült állapota súlyos.