18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Abortuszpárti nők: nem érdemel szexet az a férfi, aki nem kötteti el magát

2022.06.28. 07:02

Mint arról beszámoltunk, az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága eltörölte az abortuszt legalizáló Roe kontra Wade elnevezésű törvényt, így mostantól a tagállamok betilthatják az abortuszt. A határozatot a konzervatív oldalon öröm, a liberális oldalon gyász, felháborodás fogadta. Sok városban máris elkezdték bezárni az abortuszklinikákat.

Most egyes abortuszpárti aktivisták a közösségi médiában és utcai demonstrációkon követelik, hogy a nők tartózkodjanak a szexuális érintkezésektől. Az egyik Twitter-felhasználó egyenesen azzal hozakodott elő, hogy a nemi életre vonatkozó sztrájknak a házastársakra is ki kell terjednie.

A hétvégén New Yorkban utcai megmozdulást tartottak az abortuszpárti tiltakozók, és egy 24 éves nő azt nyilatkozta a New York Post című lapnak, hogy

nem érdemel velem szexet az a férfi, aki nem végeztet magán vazektómiát és nem harcol az utcákon az én jogaimért.

„Talán a szexsztrájk (vagy önmegtartóztatás) segítene a férfinépnek, hogy kiálljon a nőjogok ügye mellett” – írta a Twitteren Monique Pressley, aki saját elmondása szerint jogi elemző és politikai kommentátor. Egy másik Twitter-felhasználó pedig a republikánusoktól való önmegtartóztatásra szólított fel.    

Közben egymás után hallatják – a döntést elítélően – hangjukat amerikai hírességek is. A popénekes Pink például hétfőn azt kérte, hogy az abortuszt ellenzők többé ne hallgassák a dalait. Julia Louis-Dreyfus színésznő pedig bejelentette, hogy saját születésnapi ajándékaként adománygyűjtést rendez abortuszpárti kongresszusi jelölteknek.

A Roe kontra Wade-ügyben hozott döntésében az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága 1973-ban azt mondta ki, hogy az amerikai alkotmánnyal ellentétes a művi terhességmegszakítás szabályozása tagállami szintű törvényhozásban. Ezzel lényegében országosan – valamennyi tagállamban – garantálta a nők szabad választási jogát az abortuszhoz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport