Elsüllyedt egy hajó Kínában, több tucat ember meghalt

2022.07.02. 16:18
Több tucat ember meghalhatott, miután Hongkongtól 300 kilométerre elsüllyedt egy hajó egy pusztító vihar közepette.

Elsüllyedt, és két részre szakadt Hongkongban egy hajó egy pusztító vihar következtében. A helyi hatóságok repülőgépeket és helikoptereket küldtek a mentéshez. A legénység két tucatnyi tagja valószínűleg életét vesztette – közölte szombaton a hongkongi mentőszolgálat.

A 30 fős legénységből helyi idő szerint szombat délután fél hatig csupán három embert találtak meg. A hongkongi kormány repülőszolgálata által közzétett fotókon látható, amint – nagy hullámcsapások közepette – a legénység egyik tagját mentőhelikopterre emelik.

A baleset Hongkongtól mintegy 300 kilométerre délre történt. A repülőszolgálat nem közölte a hajó nevét vagy eredetét. Közleményében azt írta, hogy a legénység tagjai a Chaba nevű súlyos trópusi vihar okozta nehézségekkel küszködtek, a vihar maximális szélsebessége elérheti az óránkénti 109 kilométert is – számolt be az NBC News.

 A vihar szombaton később elérte a part menti Guangdong tartomány nyugati részét. A hongkongi szolgálat két merev szárnyú repülőgépet és négy helikoptert küldött a mentési munkálatokhoz.