„Jelenleg a lányom agyhalott” – megszólalt az apa a bányatavi tragédiáról

2022.07.03. 05:33
Az RTL-nek sikerült megszólaltatnia azoknak az ormosbányai gyermekeknek az édesapját, akik néhány napja merültek el a egy bányatóban.

Az esetről először Kolompár Orbán, az Országos Roma Önkormányzat volt elnöke számolt be. Ő még azt mondta, hogy mindkét gyermek belefulladt egy tatabányai tóba, és hogy a szüleiknek arra sincs pénze, hogy hazaszállíttassák őket.

Most a gyermekek édesapja az RTL-nek azt mondta, hogy az eset egy Fejér megyei tóban történt, és hogy 15 éves lánya, valamint a 13 éves fia szenvedett balesetet. Elmondása szerint a kisfia meghalt, a lánya pedig egyelőre él ugyan, de gyakorlatilag élet-halál között lebeg. 

Jelenleg a lányom agyhalott, lélegeztetőgépen van és gépek tartják még a szerveit életben

– mondta. Hozzátette azt is, hogy a gyermekek egy ismerőséhez mentek nyári munkára, oda kísérte el őket a nagyanyjuk és két nagybátyjuk.

Úgy engedtük el őket, hogy nyári munkára, de sajnos rosszul tettük [...] Ők azért mentek el, hogy innen Ormosbányáról szabaduljanak, de sajnos visszafele nem jöttek

– fogalmazott az édesapa. 

Így történhetett a tragédia 

Ezután az édesapa arról beszélt, hogy a hatóságok még mindig nem tudták egyértelműen megállapítani a baleset körülményeit, de többé-kevésbé már lehet tudni, hogy mi történt. Állítása szerint neki azt mondták, hogy a lánya az ebédszünet alatt ment el megmosakodni a bányatóhoz, de eközben beesett a vízbe és mivel nem tudott úszni, nem jutott ki onnan.

Ezután ugrott utána a testvére is, hogy segítsen neki, de ő sem tudott úszni és bepánikolt a vízben. Mindeközben pedig a sógornőjének a lánya is a tóba esett, de őt még időben ki tudták húzni onnan, mielőtt elmerült volna.

Anyagilag nem állunk jól, szegények vagyunk, úgyhogy a segítséget megköszönöm

– mondta azzal kapcsolatban ,hogy nem tudják hazaszállíttatni az elhunyt gyermeküket sem.