Egy nigériai szekta hónapokig tartott fogva embereket egy templomban

2022.07.03. 15:07
Pünkösdista szekta által fogva tartott 77 embert szabadított ki a nigériai rendőrség az ország délnyugati részén lévő Ondo állam azonos nevű városában. Gyerekek is voltak közöttük.

A hatóságok feltételezése szerint közülük egyesek már hónapok óta lehettek a templomban bezárva. A szektavezetők azt mondták nekik, hogy

Jézus Krisztus idén áprilisban másodszor is le fog szállni a Földre a mennyekből, és hogy ezt ott meg kell várniuk.

Aztán áprilisban azzal áltatták őket, hogy „a második eljövetel” szeptemberben lesz.

A rendőrség úgy szerzett tudomást az emberrablásról, hogy egy anya feljelentést tett eltűnt gyerekeiről, és azt mondta: gyanúja szerint a templomban vannak bezárva. A rendőrök 43 nagykorút, nyolc tizenévest és 26 kisgyereket találtak bent. A hatóságok tömeges emberrablás gyanújával nyomoznak az ügyben. A szekta vezetőjét és helyettesét letartóztatták – jelentette vasárnap a BBC.

Nigériában számos veszély leselkedik a lakosokra. Amellett, hogy az ország lakosságának mintegy fele muszlim – ők főleg északon élnek, és ezzel összefüggésben jelen van az országban az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet –, a másik fele pedig keresztény, tömegesen rabolnak el iskolásokat váltságdíj kikényszerítése végett mindenféle ideológiai kötődés nélkül, a megélhetési gondok miatt pedig ellentétben állnak egymással földművesek és állattartók. Ezenkívül vannak fegyveres szakadár törekvések is.

Korábban arról számoltunk be, hogy többtucatnyian meghaltak egy katolikus templomban történt terrortámadásban szintén az ország délnyugati részén lévő Ondo államban.