Letartóztatták a függetlenség napi lövöldözőt, aki hat ember halálát okozta

2022-07-05T020313Z 1079597183 RC295V9J2BBV RTRMADP 3 USA-JULYFOU
2022.07.05. 07:04
A rendőrök letartóztatták a 22 éves Highland Park-i lövöldözőt, Robert Crimót, aki hat embert ölt meg a függetlenség napi felvonuláson az Illinois állambeli Chicago közelében.

Letartóztattak egy 22 éves rappert, akit azzal gyanúsítanak, hogy hat embert lőtt le és ölt meg egy július 4-i felvonuláson Chicago egyik gazdag külvárosában. Robert Crimót helyi idő szerint hétfő este 7 óra után fogták el a rendőrök a chicagói North Lake Forestben.

A rendőrök szerint Robert Crimo egy háztetőről nyitott tüzet a tömegre, amely először összetévesztette a lövéseket a függetlenség napi tűzijátékkal.

Közönség előtt vállalta gyilkos terveit

Összesen 26-an sérültek meg, hat embert pedig még mindig kórházban ápolnak. Crimo a Highland Park környékéről származik, és Awake néven rapvideókat posztolt az interneten. Az egyik dalában a gyanúsított a Daily Mail szerint azt mondta, „a tetteim hősiesek lesznek, tudom, mit kell tennem, ez a végzetem”.

A július 4-i mészárlás előtt videókat tett közzé a YouTube-on, amelyeken golyókat dobál és olyan rajzokat mutat, amelyeken puskával látható. A videókon látszanak a rajzai saját magáról, ahogy egy puskát tart a kezében, miközben egy ember hason fekszik a földön, egy másik pedig felemeli a kezét.

(Borítókép: Cheney Orr / Reuters)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport