Lelőtték a trófeavadászt, aki oroszlánokat és elefántokat ölt

2022.07.05. 10:27
Egy veszélyeztetett állatokra vadászó férfit lőttek agyon Dél-Afrikában, miután lerobbant a teherautója.

Riaan Naude-ot, a Pro Hunt Africa 55 éves vezetőjét holtan találták járműve mellett a Limpopo tartománybeli Marken úton. A vadász autójában két vadászpuskát találtak a Kruger Nemzeti Park vadrezervátumának közelében.

A nonprofit Heritage Protection Group szerint Naude-ot egy férfi lőtte agyon, aki megállt mellette, amikor a vadász megállította az autóját Mokopane közelében, miután az túlmelegedett.

Kivégzésszerű gyilkosság 

A járműve túlmelegedett, és kivégzésszerűen lelőtték a járműve mellett Limpopóban – írta a Twitter-fiók „XposeTrophyKilling” bejegyzésében. A bejegyzés szerint két férfi szállt ki egy fehér Nissan pick-upból, és az egyikük lelőtte őt. A férfi hidegvérrel, közvetlen közelről lőtte le – állították. A beszámolók szerint egy marhapásztor hallotta a lövést, és szemtanúja volt, ahogy a Nissan teherautó elrobog.

A rendőrök megerősítették, hogy Riaan Naude-ot – aki gyakran osztott meg magáról képeket olyan állatokkal, amelyeket vadászat közben ölt meg – agyonlőtték. Mamphaswa Seabi rendőr alezredes elmondta, hogy a rendőrök megtalálták Naude holttestét „arccal felfelé, vérrel a fején és az arcán” – írja a New York Post. A támadás és az azt követő gyilkosság indítéka egyelőre ismeretlen.

Riaan Naude Dél-Afrika északi részén működő cége „vadász- és ökoszafari vállalkozásnak” nevezi magát a „We are your African dream” felkiáltással a honlapja nyitó oldalán. A honlapján sikerként könyvelte el zsiráfok, oroszlánok, elefántok és másfajta állatok megölését. A vállalkozás napi 350 dollárt kér a vadászatért, 2500 dollárt a krokodilért és 1500 dollárt a zsiráfért a Pro Hunt Africa árlistája szerint.