Felrobbant egy benzinkút mellett álló teherautó Oroszországban

2022.07.10. 12:55

A robbanásról a Twitteren videókat is közöltek, a hírek szerint egy üzemanyagkocsi robbant fel a kuzovatovói töltőállomásnál.

Alekszej Russzkih, az uljanovszki régió vezetője azt mondta, a legfrissebb hírek szerint öt ember sérült meg a robbanás következtében. Ketten közülük súlyos állapotban, súlyos égési sérülésekkel kerültek kórházba.

EuroWeekly beszámolója szerint egy embert közepesen súlyos állapotban szállítottak kórházba, ketten pedig megtagadták a kórházba szállítást.

Az internetre feltöltött videók több különböző szögből mutatják a robbanást, amely helyi idő szerint szombat délután 4 óra körül történt. Az incidenst követően az uljanovszki ügyészség vizsgálatot indított az ügyben.

A vizsgálat során értékelni fogják a létesítményben az ipari és tűzbiztonságra vonatkozó jogszabályok betartását. Ha van rá ok, akkor az ügyészség megteszi a szükséges válaszintézkedéseket

– közölte a hivatal.

A mostani robbanás az után következett be, hogy a hónap elején az oroszországi Taganrogban lakástűz keletkezett, amelyet egy drón lezuhanása okozott.

A július 4-i, hétfői jelentések szerint egy pilóta nélküli légi jármű zuhant egy lakóházra az oroszországi Taganrogban – nem messze az orosz inváziós erők által megszállt Mariupol városától –, amiben az épület teljesen kiégett.