Donald Trump hazugsággal vádolja Elon Muskot, akit most perrel fenyeget a Twitter

afp.com-20220710-PH-GTY-1407779067-highres
2022.07.11. 08:18
Elon Musk egy hosszú és macerás jogi procedúra elé néz, miután kihátrált a Twitter megvásárlására irányuló üzletből. Ha ez nem lenne elég, még Donald Trump amerikai exelnök is beszólt neki.

Az Index is írt arról, hogy Elon Musk visszalép a Twitter megvásárlásától. Jogi szakértők szerint azonban egy amerikai bíróság akarata ellenére arra kényszerítheti az amerikai üzletembert, hogy végigvigye a Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlását.

A Twitter elnöke, Bret Taylor megerősítette, hogy a vállalat „jogi lépéseket kíván tenni az egyesülési megállapodás érvényesítésére”. Vasárnap este a Bloomberg pedig lehozta, hogy a Twitter jogi csapatot állított össze azért, hogy beperelje Muskot, írja az Infostart.

A megkérdezett jogászok szerint Elon Musk érvei valószínűleg elbuknának a bíróságon, és hogy ürügyet keres arra, hogy jogsértésre hivatkozva állíthassa le az ügyletet. Az elhúzódó jogi csatározás ugyanakkor tovább ronthatná a Twitter részvényárfolyamát és az alkalmazottak morálját, figyelmeztettek a szakértők.

A Tesla-vezér döntése nem nyerte el Donald Trump volt elnök és támogatóinak tetszését, akik abban reménykedtek, hogy a közösségi médiaplatform lazít a konzervatívokat bosszantó tartalmi korlátozásokon. Elon Musk állítólag azt is megígérte, hogy újra megnyitja a platformot a volt elnök előtt.

Erre jött Donald Trump válasza, aki kamugépnek nevezte az üzletembert:

Musk nem mondott igazat azzal, hogy idén júniusig soha nem szavazott republikánusokra

– idézte több médium Trumpot.

A kirohanás mögött az húzódhat, hogy Musk jelezte: szimpatizál Ron DeSantis floridai kormányzóval, aki a 2024-es elnökválasztás egyik republikánus jelöltje és Trump riválisa lehet, jegyzi meg az Infostart.

(Borítókép: Donald Trump 2022. július 9-én. Fotó: Justin Sullivan/Getty Images/AFP)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM