Tűzoltás közben zuhant le egy helikopter Görögországban

2022.07.13. 20:22
Az Égei-tengerbe zuhant egy tűzoltó helikopter Számosz közelében szerdán, a balesetben ketten súlyosan megsérültek és egy ember eltűnt – közölte a görög parti őrség. A helikopter egy erdőtűz oltásában vett részt.

A román pilótára épségben bukkantak rá a sziget partjainál, és kórházba szállították. Egy román és egy moldovai férfira öntudatlanul találtak rá a tengerben – mondta el a parti őrség tisztségviselője.

A legénység negyedik, görög állampolgárságú tagját még keresik.

A helikopter egy erdőtűz oltásában vett részt, ami helyi idő szerint délután két óra körül lobbant fel Számosz szigetén. Az oltásban három helikopter, öt repülőgép és mintegy ötven tűzoltó vett részt. A térségben hőség és erős szél nehezíti a lángok megfékezését.

Görögországban nyaranta gyakoriak az erdőtüzek. Az athéni kormány a tavalyi, három áldozatot követelő és 130 hektárt letaroló tűz után európai partnereitől kért segítséget megelőzési céllal. Ennek megfelelően július 1-től 250 román, francia, német, bolgár, finn és norvég tűzoltó állomásozik Görögországban. Az elmúlt hetekben több tucat kisebb és közepes erdőtűz pusztított az országban – számolt be az MTI.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport