A katasztrófavédelem szerint Németország egyes részei már lakhatatlanok

2022.07.13. 08:35
Az egyre gyakoribbá váló szélsőséges időjárási események miatt Németország egyes területei már nem lakhatóak – figyelmeztetett a német kormány katasztrófavédelmi ügynökségének vezetője.

„Polgári védelmi tisztviselőként azt mondom, hogy egyes területeket nem szabad újra benépesíteni a klímaváltozás és a súlyos időjárási katasztrófák és árvizek akut veszélye miatt” – nyilatkozta a német lapokban szerdán megjelent interjújában Ralph Tiesler.

Megjegyzései annak kapcsán hangzottak el, hogy Németországban közeledik a Rajna-vidék–Pfalz és Észak-Rajna-Vesztfália tartományokban legalább 184 halálos áldozatot követelő árvizek első évfordulója – írja az MTI.

Nincs olyan hely vagy terület Németországban, ahol ne kellene alaposan odafigyelnünk

– hangsúlyozta Tiesler. A koronavírus-járvány tanulságaira is utalva felszólított arra, hogy a közvélemény figyelmét hatékonyabban kell felhívni a válságok kezelésére. 

A válságüzemmódnak most már az általános tudatosság részévé kell válnia, meg kell tanulnunk, hogy a válságjelenségek hozzátartoznak a mindennapi életünkhöz

– emelte ki.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.