Novák Katalin és a szlovén államfő közelebb került egymáshoz

2022.07.14. 20:47
Borut Pahor szlovén köztársasági elnökkel közös futással kezdte szlovéniai látogatásának programját Novák Katalin magyar köztársasági elnök csütörtökön a Bledi-tó partján.

Novák Katalin elmondta: Borut Pahorral közösen határoztak úgy, hogy a hivatalos programot megelőzően együtt sportolnak.

Mivel mindketten sportemberek, rendszeres futók, maratonfutók is vagyunk, ezért futással indítjuk el ezt a találkozót. Ezzel is azt szeretnénk üzenni, hogy a sport közel hoz egymáshoz, a sport segít közeli kapcsolatokat építeni egymással

– közölte a magyar államfő.

Szorosabbra fűzték a szálakat

Novák Katalin hangsúlyozta: Szlovénia és Magyarország kapcsolatai nagyon jók.

„Ezeket a kapcsolatokat szeretnénk most elnöki szinten is megerősíteni a csodálatos Bledi-tó partján” – mondta a magyar köztársasági elnök.

Novák Katalin pénteken Ljubljanában megkoszorúzza a háborúkban elesett áldozatok emlékművét, majd megbeszélést folytat Borut Pahorral, utána pedig Robert Golob szlovén miniszterelnökkel tárgyal – írja az MTI.

A magyar államfő ezt követően Lendván a Rába-vidéki szlovén nemzeti közösség és a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) képviselőivel találkozik, végül Borut Pahorral és Horváth Ferenccel, az MMÖNK elnökével részt vesz a közösség új székházának átadásán.  • Tippek
  • Biztosítás