Meghalt egy testvérpár egy franciaországi tűzijátékon

2022.07.15. 16:05
Baleset történt egy tűzijátékon Franciaországban; egy testvérpár életét vesztette, további hét ember pedig megsérült.

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban, amikor felrobbant egy pirotechnikai eszköz a közelükben – számolt be az MTI.

Az elhunyt testvérpár a hozzátartozóik társaságában mintegy ötven méterre tartózkodott a tűzijáték kilövési pontjától, amikor a tragédia történt. Egy harmincéves férfit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, további hatan – köztük az áldozatok szülei – könnyebb sérüléseket szenvedtek. Valamennyiüket kórházban ápolják.

A baleset pontos körülményeinek kivizsgálására gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indult vizsgálat – jelezte pénteken Eric Bouillard, az illetékes angers-i ügyész, aki szerint egyelőre túl korai lenne többet mondani arról, hogy mi történt pontosan. Csak annyit árult el, hogy „egy lövedék incidense” okozta a balesetet.  

A történtek ellenére a tűzijátékot nem szakították félbe, de a végén a tömeget szétoszlatták, és mintegy hetven tűzoltó sietett a helyszínre a Courrier de l'Ouest című regionális lap szerint. Gilles Bourdouleix polgármester az AFP hírügynökségnek elmondta: évek óta ugyanazzal a tűzszerészeti szakemberrel dolgoznak a július 14-ei tűzijátékon, és ez az első alkalom, hogy ilyen tragédia történt a nemzeti ünnepen.