Újabb busz nem ért át a „fekete hídon”, harminc halott

2022.07.25. 15:22 Módosítva: 2022.07.25. 15:54
Súlyos buszbaleset történt Kenya középső részén vasárnap este. A katasztrófában harmincan meghaltak, és további holttestek után kutatnak.

Egy hídon haladó, a délkeleti Mombasa kikötővárosba tartó autóbusz letért az útpályáról, és mintegy negyven métert zuhanva a híd alatti folyóba csapódott.

A helyi prefektus beszámolója szerint húsz utas a helyszínen, négy pedig a kórházba szállítás után meghalt, további hat holttestet hétfőn reggel emeltek ki a Niti folyóból.

A katasztrófa pontos oka egyelőre nem ismert, a vizsgálat még tart és az esetleges további holttestek keresése is folyamatban van. A kirendelt hatóságok minél előbb ki szeretnék emelni a darabokra szétesett busz roncsát.

A Niti folyó felett átívelő hidat a helyi lakosok „fekete hídként” emlegetik, mivel korábban is számos baleset történt ott.

Kenyában folyamatosan emelkedik a közúti balesetekben elhunytak száma az utóbbi években. Csak idén január és június között több mint 1900-an, kilenc százalékkal többen vesztették életüket az ország útjain, mint a tavalyi azonos időszakban.