Tizenhét év után szabadult férje fogságából egy nő

2022.07.30. 21:00
Közel két évtizeden át tartotta fogva egy brazil férfi két gyermekét és azok édesanyját Rio de Janeiro egyik nyugati kerületében, Guaratibában. A nő július 28-án, csütörtökön szabadult ki a fogságból, tizenhét év után.

A fogva tartott édesanya szerint a férje megfenyegette, hogy csak holtában távozhat a közös otthonukból. A pár huszonhárom éve házasodott össze, a férfi, Luiz Antonio Santos Silva pedig tizenhét éven keresztül tartotta fogolyként a nejét és közös gyermekeiket. Gyakran előfordult, hogy ő és a gyerekek napokon keresztül nem jutottak élelemhez, a férfi pedig mind pszichésen, mind pedig fizikálisan bántalmazta őket – mesélte az asszony. 

126106030 5ca06f4d353ddbd1e6d225e2e21db2b564d1a24d
Fotó: Rio de Janeiro Military Police

A két felnőtt gyerekre borzalmas körülmények között, megkötözve és kiéheztetve találtak rá – írja a helyi sajtó a rendőrség információira hivatkozva. A gyerekek tizenkilenc és huszonkét évesek. William Oliveira, a katonai rendőrség századosa úgy nyilatkozott az O Dia napilapnak, hogy első pillantásra kiskorúnak hitte a két felnőtt gyereket, mert annyira alultápláltak és fejletlenek voltak – írja a BBC

Amikor megláttuk őket, azt gondoltuk, hogy még egy hetet biztosan nem éltek volna túl

– nyilatkozta az áldozatok egyik szomszédja a G1 brazil híroldalnak. 

Kiszabadulásuk után azonnal kórházba szállították mindhármukat, ahol kiszáradás és alultápláltság miatt vették kezelésbe az anyát és két gyermekét. A riói rendőrség belső vizsgálatot indít annak érdekében, hogy feltárja: miért nem szabadították ki a családot előbb a fogságból, főleg annak ismeretében, hogy már 2020-ban kaptak egy fülest a fogvatartásukról.