Késelés történt egy kínai magánóvodában, hárman meghaltak

2022.08.03. 12:04
Késes támadás történt egy kínai óvodában szerdán délelőtt. A támadót jelenleg is keresik.

Három ember meghalt, hat másik pedig megsebesült egy óvodai késes támadásban szerdán a délkelet-kínai Jianxi tartományban. A helyi rendőrség közleményében azt írta, a jelenlegi információk szerint egy sapkát és maszkot viselő ember helyi idő szerint délelőtt 10 óra körül hatolt be az Anfu megyei magánóvodába. Kiemelték: a 48 éves gyanúsított még mindig szabadlábon van.

A közbiztonsági szervek mindent megtesznek a gyanúsított felkutatása érdekében

– áll a közleményben.

Az állami Beijing Daily napilap által megosztott, a helyszínről készült videón látható, amint egy rendőr egy kisgyermeket visz a karjában a mentőautóhoz. Ám az áldozatok életkorát nem hozták nyilvánosságra.

Az NDTV azt írja, a tömeges erőszakos bűncselekmények ritkák Kínában, ugyanis szigorúan tilos a polgároknak lőfegyvert birtokolniuk, de az utóbbi években megszaporodtak az országban a késes támadások. Kifejezetten óvodásokat és iskolásokat célzó halálos késes támadások pedig országszerte történnek. 

Tavaly áprilisban két gyermek meghalt és 16 másik megsebesült, amikor egy férfi késsel a kezében hatolt be egy dél-kínai óvodába.